E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Invitatii de nunta – Lista de Interdicţii

(45 votes, average: 6.31 out of 10)
3,954 vizite
0 comentarii

Când vine vorba de invitatiile de nunta, la fel ca in oricare alt aspect legat de planificarea nuntii, există o mulţime de lucruri specifice de care trebuie sa ne amintim si sa tinem cont. De obicei, aceste detalii pot fi clasificate în liste de ”asa da” si ”asa nu”. O gamă largă de lucruri pot fi acoperite în aceste liste, de la textul invitatiei si asamblarea ei şi pana la trimiterea acesteia.În acest articol vom concentra pe lista “asa nu”, care este la fel de importanta, sau chiar mai importanta decat lista ”asa da”.

In continuare puteti consulta o lista de reguli de conduită, inclusiv unele care implică eticheta invitatie de nunta. Pentru a fi mai utile, ele sunt ordonate in mod cronologic, astfel incat sa va poata ajuta concret in pregatirea acestui aspect al nuntii, invitatiile.

* NU NU pentru acelaşi număr de invitatii de nunta ca numărul de oaspeti din lista dvs. – aceste numere nu se vor potrivi. Aspectul cel mai evident este ca trebuie sa socotiti numarul de cupluri, pentru a le putea oferi o singura invitatie. Vor exista insa destui invitati care vor veni singuri, deci trebuie sa tineti cont ca acestia vor primi in mod individual o invitatie. De asemenea, asiguraţi-vă că faceti comanda de mai multe invitatii/plicuri decat cele de care aveti nevoie. Exista si invitati care au fost omisi de pe liste sau care apar pe parcurs. In plus, pot aparea accidente: scrierea gresita a numelui invitatului, botire, patare etc.
* NU excludeti persoanele foarte apropiate, care oricum vor veni la nunta: părinţii, fratii, domnisoara si cavalerul de onoare. Chiar daca venirea lor la nunta este o certitudine, iar cunoasterea datelor si orelor exacte de catre acestia este sigura, tot ar trebui sa primeasca o invitatie, chiar daca numai pentru a le oferi posibilitatea de a o pastra drept amintire.
* NU finalizati comanda invitatiei până când nu cititi si analizati textul si preview-ul de mai multe ori. Cea mai buna idee este ca cel putin doi oameni diferiti sa il citeasca cu atentie, pentru a fi evitata cu succes orice tip de greseala. Nu va opriti doar la verificarea corectitudii textului, asigurati-va ca si informatiile sunt cele corecte. Am intalnit cazuri in care cuplul a analizat cu foarte mare atentie textul, realizand abia la primirea lor ca au uitat sa treaca data si ora de la care incepe evenimentul.
* NU abreviati cuvintele, cu excepţia titlurilor de nume, cum ar fi domnul, doamna, etc numele de străzi, oraşe şi restaurante nu ar trebui să fie prescurtate, ci precizate în întregime.
* NU imprimati in textul invitatiei cuvintele “fără copii”, chiar dacă aceasta este dorinţa dumneavoastră. În schimb, lipsa numelor copiilor şi a frazei “familia” de pe plic ar trebui să redea mesajul că acestia nu sunt invitati. O posibilitate suplimentara ar fi ca aceasta dorinta sa fie raspandita direct, chiar de prietenii şi familia dvs.
* NU NU inserati invitatiile in plicuri până nu scrieti numele/adresa oaspetilor. Evitati astfel formarea unei suprafeţe de scris inegală, precum si eventualele urme de la scris care ar putea sa apara pe invitatii.
* NU utilizaţi imprimanta in adresarea plicurilor invitatiilor. Numele şi adresele ar trebui să fie scrise de mână, eticheta cerand ca inmanarea invitaţiei sa aiba o notă personală.
* NU includeti pe invitaţii/plicuri numele copiilor sau a oricarui alt adult peste vârsta de 18 ani care locuieste la domiciliul unei familii invitate, deoarece acestia ar trebui să primească propria lor invitatie.
* NU trimiteti invitaţii fără o adresă de retur, in cazul in care folositi posta, deoarece aceasta omisiune va împiedica returnarea plicurilor nelivrate.
* NU ghiciti cu privire la valoarea timbrului necesar expedierii invitatiei dvs. Cantariti mai intai plicul si asigurati-va ca atasati timbrul corect, pentru a evita situatiile de returnare a invitatiilor de catre posta.
* Nu omiteţi trimiterea de carduri de mulţumire tuturor celor care au participat la nunta sau si-au amintit de dumneavoastra cu un cadou. Aceste carduri de multumire sunt foarte apreciate de catre invitatii care au participat, desi valoarea lor fizica este simbolica. Politetea si vorba buna sunt nepretuite.

După cum puteţi vedea, există multe lucruri de evitat in comandarea si inmanarea invitatiei de nunta, pentru a avea o nunta ”asa da”.
Cel mai bun loc din care sa incepeti in aplicarea listei este altfeldeinvitatii.ro, de unde puteti alege un model deosebit, avand grija ca apoi sa respectati regulile expuse mai sus.

http://www.e-nunti.ro/altfedeinvitatii-ro/

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

Trimite o cerere catre toti furnizorii